Ekspres do kawy Jura Z10 Signature Line
Opis
Ekspres do kawy Jura Z10 Signature Line
Nowy Inteligentny młynek P.R.G. (Product Recognising Grinder)
Aby zapewnić optymalnie zmieloną kawę do każdego rodzaju specjału, inżynierowie z firmy JURA opracowali Inteligentny młynek P.R.G. (Product Recognising Grinder). Sterowany elektronicznie wielostopniowy wysokowydajny młynek stożkowy ustawia się indywidualnie na wcześniej zdefiniowany stopień zmielenia – o wiele szybciej, niż byłoby to możliwe ręcznie. Stopień zmielenia sięga od bardzo drobno mielonej kawy do przygotowania krótkich kaw po grubo mieloną do przedłużonych specjałów. Dzięki elektronicznej regulacji zmiana stopnia zmielenia ziaren odbywa się w pełni automatycznie. Ustawienia możemy przypisać na stałe do każdego rodzaju specjału lub jednorazowo zmienić, bezpośrednio przed przygotowaniem kawy dzięki menu Aroma Selection dostępnym w prawym dolnym rogu ekranu głównego.
Cold Brew – wyjątkowe orzeźwienie
Dzięki Cold Extraction Process – technologii ekstrakcji kawy na zimno - ekspres Z10 przyrządza prawdziwe specjały typu Cold Brew za naciśnięciem jednego przycisku. Podczas gdy wiele standardowych zimnych napojów kawowych powstaje najczęściej z parzonej na gorąco i schładzanej kawy, w przypadku ekspresu Z10 proces ekstrakcji odbywa się z użyciem zimnej wody, pulsująco, pod wysokim ciśnieniem i z grubiej mieloną kawą. W rezultacie w filiżance otrzymujemy naturalny, przygotowany w profesjonalny sposób orzeźwiający napój, w którym wspaniale dają się wyczuć owocowe aromaty kawy, nietłumione przez goryczkę. Nie jest to po prostu zimna kawa, ale prawdziwe Cold Brew.
Jednostka zaparzająca 8 generacji
Jednostka zaparzająca to serce każdego ekspresu do kawy. Do modelu Z10 firma JURA skonstruowała nową, ósmą generację jednostek zaparzających. Dzięki wykorzystaniu technologii zaparzania 3D, woda równomiernie przenika przez liczne warstwy zmielonej kawy. W efekcie następuje maksymalne wykorzystanie aromatu, zarówno w gorących specjałach, jak i w kawach typu Cold Brew.
Luksus w najwyższej formie
Do Signature Line JURA poddaje obróbce pełne płyty aluminiowe o grubości trzech milimetrów na fronty i górną część obudowy. W kosztownych etapach produkcji materiał wyjściowy otrzymuje charakterystyczny »wygląd« linii Z. Elektrochemiczny proces anodowania uszlachetnia powierzchnię. Kolor podkreśla zarówno typowy charakter materiału, jak i jego kształty. Tacka na filiżanki z ciężkiego, chromowanego odlewu cynkowego dopełnia dystyngowany wygląd ekspresu Z10 Signature Line.